Syrat & Sånt

Handgjort - Levande - Naturligt

Syrat & Sånt är ett småskaligt företag som specialiserar sig på tillverkning av ekologiska, fermenterade livsmedel. Vår gård och produktion ligger i Sälshög, strax utanför Tomelilla, där vi för hand skapar varje produkt med stor omsorg och respekt för traditionella metoder.

Vår verksamhet drivs av Simon Lussi och Teddy Skoglund, båda utbildade inom permakultur. Med vår djupa förståelse och erfarenhet av odling och självhushållning, strävar vi efter att använda hela råvaran i produktionen. Vi arbetar cirkulärt, till exempel genom att ta tillvara grönsaksrester som blir kompost eller mat till hönsen på gården.

Produktsortimentet inkluderar bland annat surkål, kimchi, chilisås, solkål och eldcider. Vi tillverkar även säsongsbaserade specialiteter som tar tillvara på de vilda växter som finns lokalt runt omkring oss. Våra produkter är opastöriserade vilket innebär att de naturliga bakteriekulturerna, vitaminerna och de unika smakerna från fermenteringsprocessen bevaras. Varje köp stöder inte bara lokal produktion, utan bidrar också till ökad biologisk mångfald och en levande matjord.

Hör av dig om du vill starta ett samarbete, boka in oss som föreläsare eller delta i någon av våra fermenterings-workshops.

Våra produkter är Ä-märkta och ekologiskt certifierade.

Följ oss på Facebook eller Instagram för att hålla dig uppdaterad om nya produkter, kurser och specialerbjudanden.